موضوع تغییرات و چالشهای اقلیمی و تولید گازهای گلخانهای سالهاست که بشر را درگیر کرده بهطوریکه امروز به مهمترین چالش شهرها در مبحث شهرنشینی تبدیلشده است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در سومین روز از رویداد بینالمللی کلیماتون به که صورت مجازی برگزار شد ضمن تقدیر از دستاندرکاران این رخداد محیطزیستی گفت: موضوع تغییرات و چالشهای اقلیمی و تولید گازهای گلخانهای سالهاست که بشر را درگیر کرده بهطوریکه امروز به مهمترین چالش شهرها در مبحث شهرنشینی تبدیلشده است.
به گزارش ستاد خبری رویداد کلیماتون 2020، محمد فرجود در آخرین روز از رویداد سهروزه کلیماتون 2020 تهران بابیان اینکه در زیست شهری که شهرها محل اصلی زندگی مردم شدهاند معضلات محیطزیستی فراوانی چالشبرانگیز هستند، تصریح کرد: در چند سال اخیر جمعیت شهرنشین دنیا رشد فزایندهای داشته بهطوریکه امروز 65 درصد جمعیت کل دنیا شهرنشیناند و طبیعتاً چالشهای زندگی شهری نیز روزبهروز بیشتر و پیچیدهتر میشود.
وی با یادآوری اینکه آلودگیهای زیستمحیطی مثل هوا یا آب طبیعت شهرها را درگیر کرده است، ادامه داد: متأسفانه تهران نیز از این معضل مصون نمانده و سالهاست که با چالشهایی همچون آلودگی هوا و انتشار گازهای گلخانهای دستوپنجه نرم میکند.
فرجود افزود: در شهر تهران سالانه 37 میلیون تن دیاکسید کربن در بخش خانگی و حملونقل تولید میشود که نشاندهنده میزان ریسکی است که در زندگی شهروندان تهرانی وجود دارد. از همین رو است که هر ایده نوآورانه و مشارکت جمعی که به بهبود این وضعیت کمک کند برای زیست پذیر تر شدن تهران و افزایش کیفیت زندگی شهروندان، مهم و اثرگذار است.
وی بابیان اینکه انرژی و صرفهجویی در مصرف آن همواره موردتوجه مسئولان بوده و در شهر تهران نیاز به توجه ویژه دارد، بیان کرد: این مبحث متولیان متعدد دارد و مشکلات این بخش نیز یکبعدی و تک عامل نیستند و چندبعدیاند. درواقع مصرف بیرویه انرژی یک مسئله سیستماتیک است که متولی واحد ندارد. مسئلهای که برونرفت از آن نیاز به نگاه جامع و کلان نگر و سیستمی دارد تا عوامل را تحلیل و راهکارهایی ارائه دهد که اثرگذاری بیشتر داشته باشد.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در رابطه به اقدامات شهرداری تهران در بحث تحقق تهران هوشمند در مسیر کاهش آلایندگیهای محیطزیست گفت: شهرداری تهران از حدود 2 سال پیش برنامه تهران هوشمند را آغاز کرد و چشماندازی که برای این طرح متصور شد تهران در افق هوشمندی پایدار باهدف ارتقا کیفیت زندگی شهروندی بود. طرحی که بر مبنای مشارکتهای شهروندی عمومی و خصوصی همراه با رفتوآمد روان و برخوردار از زیرساختهای یکپارچه مدیریت شهری کارآمد و اقتصاد پویا مدنظر قرار گرفت تا منجر به تحقق شهر شاد شود.
فرجود با یادآوری اینکه تهران هوشمند محورهای مختلفی دارد که همه بر بحثهای اقلیمی اثرگذار هستند، ادامه داد: خدمات الکترونیک دیجیتالی و شهروند هوشمند، نوآوری در شهر و تهران نوآور که بر توسعه نوآوریها تأکید دارد و به برنامه کیلماتون 2020 نیز نزدیک است، تحول دیجیتالی در شهرداری تهران از حمله محورهای تهران هوشمند هستند اما دو محور مهم دیگر نیز مدنظر مدیران قرار داشت. توسعه خدمات ایمنی انرژی و محیط هوشمند و توسعه خدمات حملونقل در بخش پاک و هوشمند.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران در ادامه افزود: در ذیل این محورها برنامههایی تعریف شدند که در حوزه محیطزیست اثرگذار باشند تا ما شهری هر چه بیشتر زیست پذیر تر داشته باشیم.
فرجود در بخش دیگری از سخنان خود به بهینهسازی مصرف انرژی در شهرداری تهران درزمینهٔ انرژیهای پاک و خورشیدی اشاره کرد و گفت: در این حوزه نیز فعالیتهای متعددی انجام دادهایم و برنامههایی در دست اقدام است که میتوانم به پایش محیطزیست شهر تهران و میزان تولید گازهای گلخانهای، مدیریت منابع آب و بازچرخانی آب در سطح بوستانها، اشاره کنم.
وی همچنین به حملونقل هوشمند اشاره کرد و گفت: این حوزه نیز با محورهای مدیریت هوشمند و ترافیک، توسعه شبکههای سنسور برای پایش آلودگی هوا و حملونقل پاک و دوچرخه محوری و استفاده از وسایل حملونقلی با آلودگی کمتر در دست اقدام است. البته فراموش نکنیم که توسعه ساختمانهای سبز نیز از برنامههای شهرداری تهران است.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران کاهش تولید پسماند را یکی دیگر از محورهای اقدامات شهرداری تهران در مسیر کاهش آلایندگیهای محیطزیست و شهر زیست پذیر عنوان کرد و افزود: استفاده از روشهای جدید برای تفکیک زباله از منزل و محل تولید ازجمله مهمترین برنامههای ماست تا وضعیت زیستمحیطی تهران را کمک کنیم.
وی با یادآوری اینکه ارائه خدمات غیرحضوری و آنلاین یکی از مباحث مهم و جدی است که در کاهش انواع چالشهای محیطزیستی اثرگذار است تصریح کرد: هرچه خدمات دسترسپذیر و غیرحضوریتر باشند میزان سفرهای شهری کاهش مییابند و بهطورقطع هوای پاکتر، مصرف انرژی کمتر و دامنه وسیعی از دستاوردهای بهتر خواهیم داشت. از همین رو این اقدام نیز در شهرداری تهران با جدیت در حال پیگیری است.
فرجود با اشاره به اینکه در مسیر تحقق ارائه خدمات غیرحضوری سامانه «تهران من» راهاندازی شده است بیان کرد: این پلت فرم یکی از وسیعترین و کاربردیترین پلت فرمهای شهروندی در منطقه است که بسیاری از شهروندان امروز از آن استفاده میکنند و میتواند علاوه بر خدمات شهرداری سایر خدمات حتی در بخشهای خصوصی و شرکتهای نوآور را نیز ارائه دهد.
مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران خطاب به ایده پردازان رویداد کلیماتون 2020 تهران خاطرنشان کرد: پیشنهاد میدهم ایده پردازان کارهای قبلی انجامشده را رسد کنند تا در اجرا دچار مشکل نشوند. در این زمینه نیز میتوانند از دو بخش smart.tehran.ir و baham.tehran.ir استفاده کنند تا متوجه شوند در چه بخشهایی میتوانند برنامهها و طرحهایی ارائه دهند که کاربردیتر و قابلیت اجرا داشته باشند.
دیدگاهتان را بنویسید