کلیماتون، فرصت مقابله با تغییرات اقلیمی با کمک خرد جمعی است
ژیلا مهدی آقایی
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست با اعلام اینکه کلیماتون یک رویداد جهانی درزمینهٔ جلب مشارکت عمومی و فرصت سازی برای ایده پردازان دوستدار حفظ محیطزیست شهری است، گفت: این رویداد ملی و بین المللی زمینه ساز افزایش آگاهی در مقابله با تغییرات اقلیمی را فراهم میکند.
به گزارش ستاد خبری کلیماتون 2020، ژیلا مهدی آقایی با بیان اینکه کلیماتون تلاش میکند در کنار مقابله با تغییرات اقلیمی شهرها سایر بحث های مقابله با تخریب محیط زیست نیز مد نظر مسئولان و مدیران قرار بگیرد، تصریح کرد: کاهش رد پای کربن، افزایش تابآوری شهرها و سازگاری فضای شهرنشینی با اثرات تغییرات اقلیمی گامهای اثرگذار دیگری است که رویداد کلیماتون می تواند در جهت تحقق آن گام بردارد.
وی با اشاره به اینکه از زمان آغاز به کار کلیماتون تاکنون شاهد دستاوردهای مهمی در حوزه حفظ محیطزیست شهری بوده ایم، ادامه داد: در کلیماتون 2020 امیدواریم با خرد جمعی و همراهی شهروندان شاهد اتفاقات قابلتوجهی در ارتقا مشارکتهای اجتماعی و کاهش چالشهای محیطزیست شهری باشیم.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست افزود: در رویداد کنونی امیدوار هستیم با برگزاری این دورهمی محیط زیستی در ابعاد ملی و بینالمللی، اتفاقات خوبی درزمینهٔ ایدههای شهروندان برای حفظ محیطزیست شهری و بهبود وضعیت کنونی که بسیار نگرانکننده است، رخ دهد.
آقایی با یادآوری اینکه تحقق تمامی اهداف کلیماتون زمانی رخ خواهد داد که سواد اقلیمی شهروندان افزایش یابد، خاطر نشان کرد: بی شک پس از ارتقا شاخصهای سواد جمعی در خصوص حفاظت از محیطزیست میتوانیم شاهد تغییر نگرش و رفتار شهروندان با طبیعت اطراف باشیم. مسئله مهمی که بیشک به کاهش تغییرات اقلیمی نیز کمک شایانی میکند.
تغییر نگرش محیط زیست شهری در پی افزایش سواد اقلیمی جامعه
آقایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این نکته مهم که سواد اقلیمی یک جامعه وقتی افزایش مییابد طبیعا رویکرد کلی جامعه چه از حیث مسائل علمی و چه ایده پردازیها که مدنظر کلیماتون است نیز تغییر می کند، بیان کرد: این بدین معناست که هر چه سواد اقلیمی شهروندان و جوانان افزایش یابد، بیتردید ایدههای نوینتری در جهت حفظ محیطزیست شهرها طرح میشود.
وی با تاکید بر نقش اساسی کلیماتون در ارتقا سطح آگاهی جامعه گفت: رویداد کلیماتون میتواند آغاز یک فرصت سازی کلان باشد تا ایدهها از بعد آگاهی جمعی و فردی و نشأتگرفته از سواد اقلیمی به عمل تبدیل شوند و به شکل کاربردی در مسیر مقابله با تغییرات اقلیمی و تخریب محیطزیست گام بردارند.
این مدیر محیط زیستی با اشاره به اینکه کلیماتون رسالت خود را زمانی انجام می دهد که اعتماد شهروندان و جوانان و ایده پردازان را جلب کند، خاطر نشان کرد: وقتی ایدههای کاربردیتر و نوینتری به اشتراک گذاشته می شوند، سایر مشکلات محیطزیست شهری نیز با امید به مشارکت کاربردی حل می شوند.
معاون آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیطزیست درباره آینده فعالیت های رویداد بین المللی کلیماتون گفت: این گردهمایی علمی در آینده بیشک بهدرستی هدایت خواهد شد اگر آنهایی که همسفر کلیماتون هستند را جدی بگیریم و به ایدههایشان میدان مطرحشدن و عمل بدهیم. اگر به این ایدههای نوین بپردازیم و برای تبدیل به کسبوکار در حوزههای کاربردی تلاش کنیم، بیهیچ تردید کلیماتون های سالهای آتی با افزایش مشارکت بیشتری از سوی شهروندان همراه خواهند شد و بهواسطه تقویت این خرد جمعی اتفاقات خوبی برای محیطزیست شهری رقم خواهد خورد.
دیدگاهتان را بنویسید