این رویداد خاتمه یافته است و اطلاعات موجود در این سایت صرفا جنبه آرشیو دارد

:: درباره ما


تغییراقلیم در حال حاضر به‌عنوان یکی از مهمترین و بزرگترین بحران‌های پیشرو جامعه جهانی و بشریت مطرح بوده و یکی از پیچیده‌ترین و گسترده‌ترین مباحث علمی، اقتصادی، اجتماعی و حتی سیاسی در سطوح مختلف جهان را به خود اختصاص داده است. باتوجـه به اینکه تخمین‌ها حاکی از آن است که تا سال 2050 شصت و هشت درصد از جمعیت جهان (حدود 6.7 میلیارد نفر) در مناطق شهری زندگی می‌کنند، نمی‌توان مدیریت شهری را بدون توجه به مبحث کاهش گازهای‌گلخانه‌ای و سازگاری با اثرات تغیيراقليم در نظر گرفت؛ زيرا يکي از مهمترین مولفه‌هاي شهرهاي پايدار توجه به موضوع تاب‌آوري در مقابل تغييراقليم (به دست آوردن افزایش ظرفیت انطباقی شهرها در کاهش اثرات‌اقلیمی و تغییراقلیم) است.
به‌همین منظور می بایست اهمیت برنامه‌ریزی و سیاستگذاری شهرها به‌منظور تاب‌آوری در برابر تغییرات‌اقلیمی شهری که می‌تواند تاثیرات مخربی و زیانباری بر شهر و شهروندان در زمینه‌های محیطی، اجتماعی داشته باشد را با استفاده و بکارگیری از ایده‌های ناب و تفکر نوآورانه و خلاقانه مورد توجه قرار داد. آینده شهرها و کلانشهرها در گرو کشف و شکوفایی استعدادها و جـوانه زدن این نوآوری‌ها از بدنه جامعه بخصوص نسل جوان است تا علاوه بر دستیابی به محورهای پایداری شهری بلاخص در مقوله محیط‌زیست زمینه‌ای برای جهانی فکر کردن و محلی عمل کردن فراهم گردد؛ زیرا برای فائق آمدن و مقابله با اثرات تغییراقلیم نیاز به اقدام همگانی با مسئولیت مشترک اما متفاوت در نقاط مختلف کره زمین است.
تغییراقلیم و کلانشهر تهران
تغییرات‌اقلیمی؛ شهر تهران را به عنوان یکی از کلانشهرهای استراتژیک دنیا که سهم بالایی در تولید ناخالص ملی دارد و نقش‌های متعددی در زمینه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی ایفا می‌کند را از آثار و تبعات خود بی‌نصیب نگذاشته است. شاید مهمترین علل بروز تغییرات‌اقلیمی در تهران را بتوان در دو عامل: حضور فیزیکی شهر به عنوان پدیده‌اي بیگانه در محیط‌طبیعی و فعالیت‌هاي مرتبط با زندگی شهري بیان کرد.
گسترش بی‌رویه و توسعه ناهمگون شهر تهران، رشد فزاینده جمعیت (در آبان‌ماه 1395 جمعیت شهرستان تهران 8737510 نفر بوده است که از این تعـداد 99/5 درصـد در نقاط شهـری سکـونت داشته‌اند)، ازدیاد تعداد خودروها، افزایش مصرف سوخت‌هاي فسیلی در بخش‌هاي ساختمان، حمل‌ونقل و صنعت، انتشار گازهاي گلخانه‌اي، افزایش بلندمرتبه‌سازي به‌خصوص در کریدورهاي شهري و گسترش جزایر حرارتی در شهر سبب شده است که روند تغییرات‌اقلیم شهر تهران به گونه‌اي باشد که پایتخت را در مسیر گرم شدن و در نتیجه تشدید تغییرات‌اقلیمی پیش ببرد. قطعا در صورت ادامه این روند که سبک زندگی مصرف‌گرای شهروندان حامی و تشدیدکننده آن است، صدمات جدی بر اکوسیستم شهري تهران وارد خواهد شد و مسیر دستیابی به توسعه‌پایدار این کلانشهر با چالش‌هایی جدی روبه‌رو می‌شود. امروز ما فرصتی داریم تا به شهرهایی مانند کلانشهر تهران با نگرش جدیدی به عنوان کانون رشد اقتصادی آینده و جایی که نسل‌های بعدی در آن زندگی خواهند کرد نگاه کنیم. توانمندسازی شهرهای آینده جهت تاب‌آوری در برابر تأثیرات پیش‌بینی شده تغییرات آب و هوایی و تبدیل شدن به شهرهـای کربن خنثی، روش متفاوتی از تفکر در مورد آن را می‌طلبد. بزرگترین چالشی که با آن روبرو هستیم، ‌احتیاج همکاری همه ذینفعان است. ایجاد نسل بعدی شهرهای تاب‌آور و پایدار یا وفق‌پذیری شهرهای موجود نیازمند تغییرات اساسی در نگرش و رویکرد است و این فضا یک فرصت است؛ باید از فرصت استفاده کنیم و با همکاری در همه بخش‌ها و با ارتقای روحیه همکاری راه‌حل‌های بزرگ بیابیم.
چالش‌های اقلیمی امروز، قهرمانان جدید می‌طلبد
تأثیرات تغییرات اقلیمی حتی سخت‌تر و سریع‌تر از مدل‌های پیش‌بینی شده در اطراف ما وجود دارد. وقتی سیاست جهانی آب و هوا ناکارآمد است، نوبت شماست که حرکت کنید. وقتی تصمیم‌گیران، بحران تغییرات اقلیمی را که ما با آن روبرو هستیم نمی‌بینند، شما توانایی تصور حل آن را دارید. وقتی ایمان به سیاست‌های رفع چالش تغییرات‌اقلیمی کمرنگ می‌شود، امید به افرادی مانند شما خواهد بود. کلیماتون فرصت روشن شدن چراغ ایده‌های خلاقانه شما است. بذرهای تغییر می‌توانند از یک ایده جوانه بزنند. کلیماتون، صحنه‌ای است برای کسانی که می‌خواهند به نیابت از دیگران برای نیازهای سیاره و حفظ زیست‌بوم سرزمین خود اقدام کنند.
الان وقت اقدام است
در میان بخشی از مردم، یک انگیزه درونی وجود دارد تا خود برای مقابله با بحران تغییرات‌اقلیمی ایده‌پردازی کنند و ابتکارعمل را به دست گیرند. شهرهای ما باید تا سال 2030 از نظر کربن خنثی شده باشند و افرادی که در آنها زندگی می‌کنند، یک نیروی محرکه قدرتمند برای رسیدن به این هدف هستند. فقط یک تلاش مشترک می‌تواند به بشریت کمک کند تا در 10 سال آینده به هدف کربن صفر برسیم. از طریق کلیماتون این فرصت را دارید که این حرکت را به جلو سوق دهید.
دراصل ما باید تغییر کنیم نه آب و هوا!!!
کلیماتون یک برنامه مبتنی بر دستیابی به شهرهای پایدار است که فرصتی برای خلق ایده‌های محلی در راستای حل چالش‌های مشترک تغییرات‌اقلیمی و یک مسیر روشن برای اقدام و تعامل دراین حوزه ارائه می‌دهد. هدف کلیماتـون افزایش آگاهی مردم در مقابله با پدیده تغییرات اقلیمی و اثات آن بر آینده شهرها و جوامع است.
کلیماتون 2023 در مورد توانمندسازی مردم برای انجام اقدامات مشترک آب و هوایی در جوامع خودشان است که این موضوع، لزوماً به معنای یافتن راه‌حل‌های کامل یا به اصلاح سریع برای تغییرات‌اقلیمی نیست. کلیماتون یک حرکت جهانی همکاری و خلق ایده برای آگاهی‌بخشی در حوزه مقابله با تغییرات‌اقلیمی است. این رویداد سعی دارد جوامع و تصمیم‌گیران را گردهم ‌آورد تا برای تغییررفتار طولانی مدت و خلق ایده‌های نو برای حل این چالش در کشور خود تلاش کنند. این داستانی است که ما امیدواریم شما به کسانی که با آنان در ارتباط هستید انتقال دهید.
ما در کلیماتون به‌دنبال کشف ایده‌های شما برای کلانشهر تهران هستیم. ایده‌های تحول‌آفرین و الهام‌بخش برای کاهش گازهای گلخانه‌ای، سازگاری و تاب‌آوری شهری در مواجهه با تغییرات‌اقلیمی.

کلیماتون امسال، شش محور و چالش را طرح کرده است تا همه با هم بتوانیم مسیرهای تازه‌ای را برای تبدیل این چالش‌ها، به فرصت‌های بهتری برای یک زیست سبز تبدیل کنیم. این چالش‌ها عبارتند از:

1) مدیریت مصرف انرژی و توسعه انرژی های پاک
2) کاهش تولید پسماند
3) توسعه ساختمان های سبز
4) حمل و نقل پایدار و ارتقا کیفیت هوا
5) استفاده بهینه از منابع آبی و بازچرخانی آب
6) حل معضلات محیط زیست شهری با کمک  فناوری های ارتباطی و هوش مصنوعی
 








چگونه یک طرح بنویسیم؟

پوستر رویداد

© کلیه حقوق این وب سایت محفوظ می باشد .
طراحی و پیاده سازی شده توسط : همایش نگار ( ویرایش 10.0.5.3)